Med vinden i håret och solen i ansiktet, böljande vågor som ger en harmonisk känsla. Att segla kan vara riktigt häftigt och kännas underbart när du väl är på plats. Innan du tar dig ut och börjar njuta av upplevelsen är det viktigt att ha riktigt bra kläder.

Förutom att seglarkläderna borde hålla värmen och vara vindtäta bör de också vara vattenavvisande. Det kan även vara skönt med fleecekrage och luva som ger dig extra skydd när det är blåsigt eller regnigt.

Hitta rätt seglarkläder

Förutom en robust jacka vill du nog vara varm och slippa bli blöt på nedre delen av kroppen. Därför investerar många i slitstarka byxor med förstärkt tyg på bakdelen. Med elastisk midja och justerbara axelband kan du anpassa byxorna till din kroppsform. Blir det varmare ute kan det vara skönt att ta av sig ytterplagget och ha en tunnare tröja under.

Väljer du en tröja med utmärkt ventilation som också skyddar mot vind och vatten blir den perfekt under de varmare dagarna. När du ska ge dig ut och segla vill du slippa bli blöt och ha alldeles för mycket kläder på dig. Använd dig av lager-på-lager metoden och hitta dina favoritplagg online, välj något här och njut av seglingen.