Mjuka paket är såväl älskade som hatade. De yngre delarna av familjen är sällan överförtjusta över mjuka klappar som sällan har ett större underhållningsvärde. Medan vuxna och äldre ofta blir förtjusta av något fint plagg, en värmande morgonrock eller en mysig pyjamas. Är du sugen på att köpa en mjuk klapp i år, men är lite rädd att köpa fel. Här kommer våra bästa tips.

Börja alltid med att utgå från personen som du skall köpa presenten till. Vilket plagg kommer uppskattas mest, vad är det för ålder på personen och finns det något som personen saknar, behöver eller vill ha. Redan efter att dessa frågor besvarats så kommer du kunna få mycket hjälp på traven. För att undvika trängsel så kan vi varmt rekommendera att köpa klapparna online, mandeldesign har ett bra utbud för kvinnor. Är det så att du är ganska osäker på vad som skall köpas och storlekar så kanske en butik underlättar om personen vill byta plagget och kika på någon annan storlek eller modell. Vi rekommenderar att du lägger ner kvittot i ett förslutet kuvert som du slår in tillsammans med plagget så att personen kan byta som hen vill utan att behöva be om kvittot, vilket många upplever som genant.

Att ge bort något extremt oväntat plagg i julklapp är inte att rekommendera. Har du en nära anhörig som du vill ge en ny stil så rekommenderar vi att ta en dag på stan istället och ge ett presentkort så att ni kan gå tillsammans och prova er fram. Även om en person kan ha en till synes ogenomtänkt stil så kan det finnas skäl till den. Kanske handlar det om ett praktiskt beslut eller så kan det handla om att hen känner sig obekväm i sin kropp. Så ha alltid i tanke att ta ut svängarna lagom, kanske en fin topp som är i personens stil är den bästa gåvan även om den inte upplevs lika rolig att ge.