Att mode är något som varierar över tid är knappast en överraskning för någon av oss. Vill man följa trenderna så kan det bli väldigt kostsamt, men det är inte bara plånboken som blir påfrestade, miljöpåverkan är också något som borde ha med i kalkylen. Här kommer lite goda råd på vägen för den som vill vara trendig men på ett smartare sätt.

Det första steget är alltid att investera i en bra basgarderob. Vad den ska innehålla beror helt på hur du lever ditt liv och vilka plagg du trivs i, men grundtanken är att det skall vara vardagsplagg i bra material som du sedan kan styla med några färre trendigare plagg. Patchesandpins.se har till exempel ett bra utbud om du gillar street kläder som du kan ha som bas i garderoben. Målet bör vara att skapa en basgarderob som innehåller plagg i basfärger såsom vitt och svart för att inte stöta på problem när dom ska kombineras med andra plagg.

När du har en bra basgarderob så är det också lättare att snabbt vara trendig med nya plagg. Istället för att lägga pengar på en helt ny outfit så kan du köpa några lösa plagg att skapa en outfit ihop med din basgarderob. Genom att minska klädkonsumtionen så kan du också minska miljöpåverkan. Det handlar om tänka på att kläderna du köper ska använda så många gånger som möjligt och vara av så god kvalitet som möjligt. Om du vill att kläderna ska hålla så länge som möjligt så är det också bra att se över sina tvätt rutiner och tvätta kläderna så sällan som möjligt och istället vädra och ta bort fläckar manuellt. När du inte länge använder plagget så är det bra att försöka sälja eller ge plaggen till någon annan.