Lite tankar kring färger

När det kommer till kläder har vi ju alltid mycket att välja mellan. Åtminstone när vi vänder blicken mot utbudet idag. Men samtidigt är vi ju på sätt och vis också begränsad av vår smak och de stilar vi föredrar. Men oavsett vad du hellre skaffar, kan du alltid tänka på hur du använder dig av färger.

Att bygga en komplett outfit kommer förr eller senare behöva tänka på färger. Koordinationen av olika färger kan skapa harmoni likväl som dissonans när det kommer till helheten. Och det gäller att veta vad som faktiskt gör vad.

Ett väldigt enkelt ställe att börja är just med komplementfärger. Detta är färger som hjälper till att förstärka varandra. Och det enklaste sättet att hitta en färgs komplementfärg är att kolla på en färgcirkel. Hitta färgen du börjar med och titta sedan på den exakta motsidan av cirkeln. Där har du den korresponderande komplementfärgen.

Om du istället har utgått från en mer neutral bas när det kommer till de stora plaggen. Är du ofta fri att använda mer eller mindre vilken färg som helst. Inga färger fungerar speciellt bättre eller sämre tillsammans med vit, svart och grå. Och du kan lägga till små färgklickar både här och där. Till och med något så enkelt som dina strumpor kan bli färgklicken du behöver för att lyfta din outfit det där lilla steget som tar det över gränsen till något mer intressant.