Slips eller fluga, när och var?

När kan det passa sig att använda sig av fluga och när är slipsen mer passande? Det är frågor som man kanske ställer sig ibland, speciellt som man. Det generella svaret på frågan är att det mycket en fråga om smak och vad man själv tycker om.

Tittar på detta ur ett formellt perspektiv så kan flugor passa bäst i dessa sammanhang och då i kombination med en mörk kavaj eller kostym. Den är likvärdig slipsen vid de flesta formella tillställningar men det kanske känns lite extra festligt och högtidligt med en fluga. Slipsen däremot kan även fungera till vardagsklädsel oavsett om det är formellt eller inte.

Om det bärs frack eller smoking så gäller svart eller vit fluga. Många gånger så kommer man långt med en färgad omönstrad slips eller fluga i de flesta sammanhangen. Färgglada och mer excentriska slipsar och flugor kanske mer hör hemma i mindre formella sammanhang. helt klart så känns flugan mer festlig än vad slipsen gör.

Det har sagts att det är kläderna som gör mannen och många gånger så stämmer det utmärkt. Visst är det så att vi bedömer oftast varandras klädsel och många gånger så kan man stärka sin självkänsla genom det man klär sig med. Framförallt så ska det kännas bekvämt det man tar på sig. Så om du känner för att ta fluga istället för slips i morgon så gör det.