Höstens mode 2018

Hur kommer modet att se ut under hösten 2018? Det är vad vi kommer att gå igenom i denna artikel. Även om vi fortfarande har ett par månader av sommar och sol och kanske det snyggaste sommarmodet någonsin att njuta av så är det svårt att låta bli att längta efter den mysiga hösten. För visst är ändå hösten en härlig årstid när det kommer till kläder och mode?

Praktiskt och bärbart

Modet som visades upp på modeveckan i Stockholm i början av året avslöjade en hel del om höstmodet. Det kanske mest anmärkningsvärda var att det var praktiska kläder som stod i fokus. Varma sköna plagg som dunjackor och stora fuskpälsar i färger som rosa och grått, och bekväma material som sammet och siden visades upp. Även det klassiska rutmönstret var populärt på de varma sköna kappor som syntes under visningen av höstmodet.

Vilka färger och mönster gäller?

Trots att svart var en av de färger som dominerade under Stockholms modevecka i januari så bjöds det även på mycket stormönstrat och då framförallt blommigt. Även lackade plagg i färger som svart och ljusblått visades upp och kommer nog att ses på en och annan modeintresserad under årets kalla höstdagar.

Stickat – ett måste på hösten

Vad vore en höst i Sverige utan sköna stickade koftor? Givetvis är stickat en av trenderna för hösten 2018 och bland annat Filippa K och House of Dagmar visade upp drömmiga stickade tröjor.

Höstens hetaste detalj

Den accessoar som framförallt visades under modeveckan var givetvis sjalen. Vad är mysigare än en stor härlig sjal virad runt halsen när det blåser kallt på hösten? Stora sjalar i många olika mönster och färger syntes på catwalken då höstens mode visades upp och detta är nog en trend som de flesta kommer att haka på utan att blinka. Snygga, men också bekväma, stora sjalar är det som gäller.