Att hitta ett passande mode

Alla är vi olika och många gånger så går det relativt enkelt för oss att hitta ett passande mode. Tyvärr så är det inte så för alla. Vissa kan ha svårt för att hitta ett mode som passar. Detta har Mikaela Lastre själv upplevt då hon lever med en man som är rullstolsburen. Vi kände att detta måste vi kolla mer på och hennes tankar kring kläder för de som sitter i rullstol.

Vi kan många gånger ta saker för självklara då vi bara kan gå in i en butik eller kolla runt på Internet för att köpa våra kläder. Vi vet vilken storlek vi brukar köpa och vi handlar det vi tycker passar oss. Som rullstolsburen så är det inte lika självklart. Det är ett spännande projekt som Mikaela Lastre har påbörjat att ta fram ett passande mode för just rullstolsburna.

Tanken med projektet är att ta fram en kollektion av kläder som fungerar att bära även om man sitter i en rullstol. Kläderna ska vara anpassade till just den situationen och ta hänsyn till det faktum att man kan sitta en hel dag i sin rullstol och då ska det vara kläder som är anpassade för just detta. Idag så kan man stötta projektet. Det finns även en butik med produkter för att få in pengar till den kollektion som kommer att tas fram.